Centrul de Drept Public si Stiinte Administrative


Go to content

Centrul de Drept Public si Stiinte Administrative (C.D.P.S.A.) a fost fondat de echipa de cercetare compusa din dr. Cristi Iftene, dr. Dragos Troanta R. Turculeanu, dr. Gabriela Varia si dr. Marius Vacarelu, coordonata de Prof. univ. Dr. Emil Balan.


C.D.P.S.A. a fost organizat si functioneaza in temeiul Deciziei Rectorului SNSPA nr. 11/05.02.2008, emisa potrivit Hotararii Senatului SNSPA din 4 februarie 2008.

Misiunea CDPSA este organizarea de activitati de cercetare-dezvoltare, consultanta si furnizarea de expertiza in domeniul dreptului public si al stiintelor administrative, inclusiv prin colaborare cu institutii de invatamant si de cercetare sau cu alte persoane juridice din tara ori strainatate.
Prin activitatea de cercetare desfasurata se urmareste obtinerea si difuzarea rezultatelor stiintifice competitive, de interes national si international , precum si formarea de specialisti in domeniile de studiu si cercetare specifice Centrului.

Dintre proiectele de cercetare derulate de catre C.D.P.S.A. mentionam:
Proiectul CNCSIS 2007 – 2010 - – PN II –ID-PCE nr.698/2007:
Dreptulo buna administrare si impactul sau asupra procedurilor administratiei publice;
Proiect CNCSIS 2007 – 2009 – TD: Impactul globalizarii asupra organizarii si functionarii administratiei publice;
Proiect CNCSIS 2007 – 2009 – TD: Administratia publica si dreptul de proprietate;
Proiect CNCSIS 2008 – 2009 – TD: Studiul autonomiei administrative intr-un sistem democratic;
Proiect CNCSIS 2008 – 2009 – TD: Institutia sefului de stat si raporturile acesteia cu administratia publica;

Proiect CNCS-UEFISCDI 2013 -2014 – PostDoc: Finantarea investitiilor publice: intre limitarile bugetare si legale si protejarea interesului public

Back to content | Back to main menu